Korfu-utazás ajánló

Korfu 

Korfu Görögország legnagyobb szigetcsoportjának, a Jón-szigeteknek a legészakibb, leglátogatottabb, valamint Kefalónia után a második legnagyobb tagja. Ehhez a szigetcsoporthoz tartozik még Zakynthos, Paxosz, Lefkada, és Ithaki is, valamint több kisebb sziget. Korfu népessége 110 ezer fő, ez a Magyarországhoz legközelebb eső görög sziget.
A sziget 14-szer kisebb, mint Kréta és  fele akkora, mint Rodosz. Budapesttől kb 877 km-re

Repülővel Korfu másfél óra, busszal hosszadalmasabb, 26-27 órával kell számolni. A reptérről Korfu belvárosába busszal és taxival lehet eljutni.

 

Korfut a homokos, de a kavicsos tengerpartok és a gyönyörű, átlátszó tenger jellemzi.A tengervíz tiszta szép kék vagy smaragzöld, hőmérséklete kellemes, langyos.

  

Városai, építészeti hatása Olaszországra emlékeztet.

  

Kihagyhatatlan programok a szigeten: Kassiopi kis halászfalu szép boltokkal, festői elhelyezkedéssel: a káprázatos Paleokastritsa Beach és az ottani Akvárium; a sziget védőszentjének, Szent Szpiridonnak a temploma; A Pantokrator-hegy, gyerekekkel a Pyramid Kaland park, Sziszi palotája, az Aqualand, a Canal d'Amour, A Sidari Water Park Fun Park

 A kánikula július közepétől augusztus végéig tart. Ekkor van a szigeten a legmelegebb és ez az időszak mondható a főszezonnak is. Augusztusban számítani kell az esős időjárásra, de ennek ellenére a június is kedvez már a tengerben fürdőzőknek.

A sziget legkedveltebb strandjai:
-Paleokastritsa Beach

-Notos Beach
-Agiosz Stefanos nyugis öböl
-Agiosz Gordis strand

 A sziget lehetőséget nyújt északa a szórakozni vágyóknak és a kirándulóknak is. Számos történelmi emlék megtalálható Korfu szigetén, mintpéldául Erzsébet királyné (Sissi) nyaraló kastélya, Sidarinál a Szerelmesek csatornája.

 Még egy kihagyhatatlan dolog: A Pantokrator-hegyről a kilátás

Korfu legszebb falvai:
-Kassiopi, a turisták örök kedvence a kilátás miatt. Tisztán lárszdik a tenger és kilátást nyerhetünk a Pantokrator hegyre
-Kavos, a sziget egyik legtisztább strandja itt található és különösen az éjszakába, stórakozni vágyóknak ajánlatos
-Govuia, Európa egyik legcsodálatosabb kikőtője található itt. A világ számos pontjáról fogad utasszállító hajókat és jachtokat.
-Sidari, széles strandját arany színű homok borítja, vize hamar felmelegszik a ragyogó mediterrán nap alatt.
-Moratika, gasztronómiai szempontból Korfun Moraitika viszi a pálmát, kitűnő éttermeiben a korfui hagyományos konyha legjavát szolgálják fel a vendégeknek. Közvetlenül a falu előtt terül el a homokos strand, ahol búvárkodni is érdemes.
-Agios Georgios, a falu Korfu egyik legszebb strandjával büszkélkedhet. Tőle északra található a homokdűnés, sós vizű lagúna, a Korrision-tó. Agios Georgios nagyon nyugodt település, családoknak, pároknak, nászutasoknak kitűnő választás a mindentől távoli nyaraláshoz.
-Ano Korinoka, történelmi város tele látnivalóval
-Kinopiastese, éttermei miatt nagyon kedvelt település

 

Érdemes a szigetre látogatni családoknak, szerelmes pároknak, fiataloknak vagy akár az idősebb korosztálynak is, mert minden korosztálynak kedvez a sziget.

 

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!