Útajánló Európába

Fotó: https://infos.parisattitude.com/en/paris-tourism/

Az őszi évszak az egyik legjobb időszak arra, hogy Európában utazgassunk. Úticéljaink csendesebbek lehetnek a nyár után, ami rövidebb sorokat és olcsóbb árakat jelent. Városok, történelmi helyszínek és nemzeti parkok fantasztikus helyek lehetnek az évnek ebben a szakaszában, amikor a természet átváltozik színek kavalkádjába. A fotózás szerelmeseinek ez egy kiváló időszak arra, hogy az ősz adta színeket és fényeket felhasználva lenyűgöző képeket készítsenek. De hova is érdemes ilyenkor utazni?

Prága, Csehország
Prága egy tökéletes őszi város, nyáron nem mennék ide, mindenképpen meghagynám az őszi időszakra, amikor a tömeg eltűnik és a város a lágy őszi fényekben fürdőzik.  Városszerte fantasztikus parkok találhatóak, és némelyekből jó kilátás nyílik a városra, ami nagyszerű a fotósoknak. Menj fel a Petrin dombikilátóba a legjobb kilátás miatt a városra. Igyál egy csésze forralt bort, amikor a hideg betör a városba. Prága ősszel kötelező a zene szerelmeseinek, amikor rengeteg zenei fesztivált tartanak a városban.

Nézd meg őszi ajánlatainkat Prágába itt!

Prága

Prága, Károly-híd (forrás: Pixabay)

Róma
Ősz, amikor a perzselő hőség átvált kellemesbe, a legjobb időpont, hogy ellátogassunk az Örök Városban. A turisták tömege lecsökkent és így igazán tudod élvezni a turisztikai látványosságokat. Igyál egy cappuccino-t korán reggel és élvezd a friss reggeli levegőt, kerülj a sült gesztenye illatának bűvöletébe és szaladj a legközelebbi árushoz és gyorsan vegyél is belőle. Ízleld meg az erdei és fehér szarvasgombás rizottót egy pohár borral. Jegyezd meg, hogy a városlátogatás nem csak a múzeumokból áll, hanem a “la dolce vita”-ról, az élet élvezetéről is szól.

Nézd meg őszi ajánlatainkat Rómába itt!

Kolosszeum

Róma, Colosseum (forrás: Pixabay)

Párizs
Az ősz Párizsban arról szól, hogy egy különböző módon fedezzük fel a várost, mint máskor - ne ragaszkodj a klisékhez és felejtsd el a Louvre-t. Helyette, sétálj az aranya színű falevelek alkotta szőnyegen Párizs egyik csodaszép parkjában: Jardin du Luxembourg, Jardins du Tuileires, Park Monceau. Fedezd fel a művészetet másképpen egy magával ragadó művészeti kiállításon, a L’Atelier des Lumiéres (Gustav Klimt műveibeől, 2019.01.06-ig látogatható. Maradj fent éjszaka a Nuit Blanche-ra (október első szombatja), amikor Párizs nem alszik, hanem átváltozik egy színpaddá kortárs művészeknek és íróknak.

Nézd meg őszi ajánlatainkat Párizsba itt!

Eiffel-torony

Párizs, Eiffel-torony (forrás: Pixabay)

London
London ősszel kényeztetés a szemnek - sétálj egyet a Temze mentén, vagy a sok park egyikében (Kew Gardens, Hyde Park, Regent’s Park, Victoria Park), hogy megcsodálhasd az őszi faleveleket. Amikor köd van, ülj fel az Emirates felvonójára és láthatod a ködbe borult London városát, ami csodálatos látvány. Egy karamellás almával a kezedben nézd a tűzijátékot a Guy Fawkes-napon (november 5), vagy ha szereted a Halloween-t, miért ne próbálnád ki a  lebilincselő horror élményt a The Copycat-et (október 10-november 10). A múzeumok egész éjszaka nyitva tartanak október végén a Múzeumok Éjszakája Fesztiválon (október 25-27.), amin váratlan módokon mutatják be kincseiket.

Nézd meg őszi ajánlatainkat Londonba itt!

London, Hyde-park (forrás: indafoto, Nagy Gábor)

Firenze
Ősszel itt az idő, hogy meglátogassuk Firenzét - a tömeg megszűnt, és végre élvezheted a sárost és a műalkotásokat. Ha eleged van belőlük, ünnepeld a szüretet stílusosan a Carro Matto-n (szeptember 29) amikor az újbort (vino novello) ünneplik a városban. Ízleld meg az ősz ízeit vargányagombával, szarvasgombával és extra szűz olíva olajjal. Sétálj át az Arno folyó másik oldalára és gyönyörködj az őszi falevelekben - a Boboli Kertekben és a Parco delle Cascine-ben nem fogsz csalódni!

Nézd meg őszi ajánlatainkat Firenzébe itt!

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

Firenze, Firenzei Dóm, Cattedrale di Santa Maria del Fiore (forrás: Pixabay)

 

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!