Santorini, a romantika szigete

Santorini

Santorini egy kis szigetcsoport a nagy Kikládok szigetcsoporton belül, az Égei-tenger déli részén. A Santorini szigetcsoport főszigetét Thirának nevezik. Ezen kívül van egy melléksziget, Thirissia és egy lakatlan sziget, valamint két vulkanikus szigetecske. A sziget területe kk 90,7 km2, lakossága körülbelül 16 ezer fő.
   

A főszezon júliustól augusztus végéig tart, ekkor tobb mint egymillió túrista látogat el a szigetre, többségük óceánjáróval, de repülővel és hajóval is megközelíthető, így a közlekedés kifogásolhatatlan. Lehetőség van autókölcsönzésre is. A szezonban a hőmérséklet 25-30 fok kozött van. A nyarak szárazok és melegek, de szerencsére a friss tengeri szellők enyhítik a nagy hőséget.

Ha ezt a szigetet választják, akkor érdemes előre foglalni, mert a főszezonban nehéz kedvező áron szállást találni.

A szigetre két légitársaság is, az Eurowings és a Ryanair is indít közvetlen járatot Santorinire.

Ha a szigetre látogatnak akkor érdemes ezeket a városokat is megnézni: Fíra, Oia, Kamari, Perissa

A sziget híres a romantikus látképei, lenyűgöző panorámái, csodás naplemnetéi és történelmi örökségei miatt. Csodálatos fehér színekben pompáznak a falvak és a falvak sikátpros utcái.  A sziget könnyen bejárható. Különleges még, hogy a szigeten található hegyre (Profitisz Iliász) egy szerpentínes út vezet fel ami gyalog vagy lóháton is megközelíthető.

 

Santorini szigetén különösen finom borok készülnek, amelyek jellegzetes ízüket a vulkanikus kőzetnek köszönhetik. Ha a szigeten járunk, érdemes megkóstolni valamelyiket a világhírű boraik közül. Ezt a Sigalas, a Boutari és a Hatzidakisz pincészetekben tehetjük meg. A legjellegzetesebb az Assyrtiko nevű boruk.

Rengeteg strandot fedezhetünk fel a szigeten, de a kirándulásra is ugyanannyi lehetőség van.

 

A sziget legjobb éttermei, ahova érdemes ellátogatni: Mesogaia Delicasseden, Rastoni, La Colline Restaurant, Ovac Resteurant, Volcano Blue, Lithos, Argo Restaurant, Enigma Cafe 

Szállásajánló: Caldera Villas, Irida Hotel Apartments, Join Us, Aura Marina 

Megfelelő hely nászutazáshoz vagy csak szimplán szerelmespárok romantikázásához, talán inkább pároknak való, mint családoknak.

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!