Szardínia

Szardínia

Szardínia a Földközi-tenger második, Európa nyolcadik, és a világ negyvenhatodik legnagyobb szigete, amely Olaszország, Spanyolország, Tunézia és Franciaország között helyezkedik el.

Szardínia a nyugalomra vágyók, gyermekes családoknak ajánlatos, de ettől függetlenül vannak nagyobb települések, ahol rendkívül jó szórakozóhelyek vannak. Közelsem lehet hasonlítani egy buliszigethez, mint például Ibizához vagy Mallorcához.

 Olaszország területén itt találhatóak a legszebb, legtisztább strandok, a tengervíz színe csodálatos, de a tengervíz hőmérséklete nem a legmelegebb,de a szezonban (június közepétől október közepéig) a víz kellemes körülbelül 20 fok.

A szigeten elképesztően szép öblök vannak és különösen érdemes ellátogatni a Pittulongu stradra. Ha már Szardíniában vagyunk kihagyhatatlan s Chia strand és a La Pelosa strand ahol aszméletlen csodaszép a  víz áttetszősége.A szigeten pompáznak a sajátos, érdekes tájképek és az érintetlen természet.

Szardínia sajátos gasztronomiájának a különlegesságe a pocheddu vagy a culurgiones.

A sziget lehetőséget ad egy tengeri kajakos túrára és hajókirándulásra is.

Arra viszont fel kell készülni, hogy a helyiek nem beszélik az angol nyelvet.

A sziget számos pontján élvezhetjük az ódon kastélyok látványát. A castelsardói Doria kastély ma múzeumoknak ad otthon, a Castello della Fava tornyának tetejéről 360 fokos kilátás a szardíniai vidékre, a Castello di Acquafredda romjai pedig különösen vonzóak.

Szardínia és a gasztronómia: A sziget fővárosában, Cagliariban lehet megkóstolni azt a különleges pizzát, amelyet kizárólag Szardínián készítenek. A Pizzetta sfoglia egy kerek snack, amely paradicsommártással, sajttal, néha szalámival vagy zöldségekkel töltenek.

A sziget a túrázók paradicsoma, Szardínia területének 80%-a ugyanis hegy és dombvidék. Igazi kihívás lehet a Wild Blue Trail, amely egy többnapos, kissé fáradságos kirándulás, vagy a tenger mentén húzódó kék bányász (Blue miner) ösvény, amelyről csodás kilátás nyílik a fehér mészkő Pan di Zucchero sziklára és a környező tengerre.

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!