Trópusi nyaralás- Irány Mauritius!

Mauritius
„Isten először megalkotta Mauritiust, majd lemásolta és létrehozta belőle az Édenkertet.”

 
Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Két nagyobb és több apró szigetből áll.

Mauritius ideális célpont egy trópusi nyaraláshoz. 
-Az óceán színe bámulatos 
-Gyönyörű strandokkal van teli 
-Hangulatos 
-Nyugalmas, 
-A táj mindenhol gyönyörű

Bár Mauritius viszonylag kicsi sziget, a szállodaválasztásnál érdemes alaposan tájékozódni, hogy az egyéni/családi elképzeléseknek, elvárásoknak a sziget mely  része felel meg.Nincs olyan partrész, amelynek csak előnyei lennének és olyan se, amelynek csak hátrányai. A nyugati és az északi part szállodái közül érdemes leginkább választani. A nyugati part tán romantikusabb, míg az északi parton több a szórakozási lehetőség, nagyobb a mozgalmasság. A déli parton, Bel Ombre térségében is vannak különleges luxus szálláshelyek.

Vannak olyan partszakaszok, ahol a homok nem porszerű finomságú, nem vakítóan fehér színű, és ahol a koralltörmelékek élessége és a tengeri sünök miatt tanácsosabb nem mezítláb sétálni.

  

Hivatalos fizetőeszköz a rúpia.

Az év minden napján meleg van, ami azt jelenti, hogy az évi hőmérséklet 25 és 30 fok között mozog. Az Indiai-óceán vize arrafelé meleg a téli hónapokban is, tiszta, csodás színű, algáktól mentes.

A szigetet repülőgéppel lehet megközelíteni, de könnyen, akár egy nap alatt bejárható. A repülési idő Európából Mauritiusra 14 óra. Az időeltolódás pedig +3 óra, így könnyű átállni!

Mauritius olyan trópusi paradicsom, amilyet a prospektusok fotói alapján meg szoktunk álmodni. Ideális hely az otthoni mókuskerékből kiszállni, andalogni a strandon, lustálkodni, olvasgatni a szállodai medence körül, a bungaló teraszán. Érdemes sok olvasnivalóval felszerelkezve nekiindulni a mauritiusi nyaralásnak. A hotelek zöme távolabb található a nyüzsgő éjszakai élettől.

 

 

A helyiek kifejezetten kedvesek és angolul kommunikálnak a turistákkal.

 

A gasztronómiában szintén érvényre jut a különböző nemzetiségek sok szinűsége. Találunk itt angol, francia, kreol, indiai, vagy éppen kínai éttermeket, sőt az idők folyamán a különféle ételek mintha kicsit „összeházasodtak” volna.
Szívesen használják ételeik fűszerezésére az itt vadon termő chilit, de nem ritka, ha mustármagot, gyömbért tartalmazó finomság.
Az ételekhez rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, és a különböző „tengeriherkentyűk” sokaságát is előszeretettel használják.

  

Néhány gyönyörű strand:
-Mont Choisy (korallhomokos strand)
-Trou au Biches és Belle Mare strand, melynek különlegességei a papagájhal, bohóchal,fűrészessügér
-La cuvette

 

Kihagyhatatlan a Le Morne félsziget és a Coloure Earth!

Néhány kulturális látnivaló:
-Mahébourg városa
-La Vanille Crocodile Park: krokodilok és hüllők tekinthetők meg
-Naval Múzeum
-Sonillac halászfalu: Telfair Garden és Rochester Falls vízesés

 

Rendkívül sok lehetőség van a golfozásra is!
 

A sziget, ahol a jó kedv és a jó idő garantált!

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!