Útajánló-Irány Menorca!

Menorca

Spanyolországhoz tartozó Baleár-szigetek második legnagyobb szigete. Lakossága kb 95 ezer fő. A sziget kisebb Mallorcánál, de sokkal nagyobb Ibizánál. A sziget hosszúsága 52 km, szélessége 15 km. A sziget kevésbé felkapott és mondhatni elég nyugalmas. Ahhoz képest, hogy ez egy kis sziget alig lehet választani a rengeteg nagy strand közül amivel rendelkezik. A sziget különlegessége még az, hogy rengeteg olyan különleges, védett állatokat, növényeket lehet látni amelyekre más helyen nincs lehetőség.

 

Menorcára júliustól érdemes utazni szeptember közepéig, ekkor van itt a legjobb idő. A sziget két  jelentősebb,kihagyhatatlan nagy városa Cuitadella és Mahon, ami arról nevezetes, hogy ez a két város köti össze a sziget fő országútját.A helyiek spanyolul és katalán nyelven beszélnek. Azt tudni kell róluk, hogy rendkívül segítőkészek, barátságosak, sőt megeröltetik magukat az angol nyelv használatával is a külföldiekkel. Az ott lévő hotelekben, üzletekben dolgozó személyzet beszéli az angol nyelvet is.

 

Menorcara az emberek inkább fürdeni járnak, mint kirándulni, hiszen a szigeten nem találhatóak hegyek, inkább kisebb dombok, ezért a sziget legmagasabb pontja is csupán 358 méter. A sziget északi része sziklásabb és nyersebb, vadabb, de ennek ellenére a déli partvonal strandokban gazdag.

  

 A szezonban átlagosan 30-32 fok van nappal, de a tenger hőmérséklete már áprilistól is kedvez a fürdőzőknek. A víz hőmérséklete májusban körülbelül olyan 22, júniusban 24 és a főszezonban 26-27 fokos.

 Menorcát északról érinti a hidegebb, szeles időjárás, de ez nyáron kellemes, mert csillapítja a szigeten lévő hőséget, ezért Menorca megfelelő hely azoknak a számára is, akik nem akarnak szenvedni a nagy hőségtől, így a meleg hőmérséklet a széljárás miatt kevésbé érzékelhető. Az tudni kell, hogy júliusban és augusztusban  nagyon ritka, aligha van esély az esőre.

 Ciutadella: Máig megtartotta középkori báját, ez érezhető, mikor a sikátoros utcáin sétálunk. Nem kifejezetten üdülőváros, mivel nincs strandja, de érdemes ellátogatni ide, de nem feltétlenül itt kivenni szállást.

 

 Mahón, másnéven Maó: Menorca fővárosa és egyben legnagyobb városa. A sziget keleti részén helyezkedik el. Itt található a reptér és a kikötő is. A kikötő Európa legnagyobb természetes kikőtője ahova mindenképp érdemes ellátogatni. A kikötő mentén kávézók és éttermek várják a vendégeket

 

 A sziget strandjai: Cala en Porter, Cala d’Alcaufar, Cala Galdana, Cala Macarella és Macarelleta, Cala en Turqueta, Cala Mitjana, Son Bou, Cala Pregonda, Cala Pilar, Es Grau

 

Menorca rengeteg varázslatos finomhomokos stranddal, szép természeti szépségekkel várja a nyaralókat.

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!