Végre szabadon! Hova utazhatunk?

Tippek, hogy biztonságosan indulj el

Horvátország
A szezon májustól szeptember közepéig tart, ekkor a hőmérséklet 21-27 fok között van.
A tengerpartokon mediterrán az éghajlat: forró és száraz nyár, enyhe és csapadékos a tél a partvidéken. A legmelegebb időjárás július-augusztusban van, de számítani kell az esős időre is.

Horvátországnak több mint 1200 szigete van partvonala 5700 km hosszú. Emiatt  számtalan lehetőséget rejt magában, a családdal, kisgyerekkel utazók, a bulizni szerető fiatalok, a költségérzékeny, a nyaralást legolcsóbban, legokosabban megúszni szándékozók, valamint a luxusnyaralásokat keresők is megtalálhatják a nekik leginkább megfelelő horvátországi helyet.

Horvátország hivatalos fizetőeszköze a kuna, de az eurót is elfogadják.

A magyar állampolgárok, valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is  Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak. A beutazásakor - az esetleges, későbbi járványügyi kontaktkutatás elősegítése érdekében - rögzítik az úti célt, mobiltelefon számot és e-mail címet. 

 

Szlovénia

A nyári szezon júniustól augusztusig tehető ki, a hőmérséklet kb 25-27 fokig emelkedik.
Nyáron kiváló hely annak aki nem rajong a hőségért, de mégis szeretne csobbanni a tengerben. Télen pedig a síelésre vágyók tökéletes helye.

Az ország gazdag ásványi anyagokban, természeti értékekben, tengerpartja nyugodt, szép és kedvező árfekvésű.  A partvidék legszebb része Fiesa, tiszta, homokos partjával és sötétkék vizével csábítja a fürdőzni vágyókat.

Szlovénia hivatalos fizetőeszköze az euro.

Magyarországról karanténmentesen utazhatnak Szlovéniába a magyar és szlovén állampolgárok, és ugyancsak karanténmentes beutazás lehetséges a magyar és szlovén állampolgároknak Szlovéniából Magyarországra. Minden határátkelő járható.
14 napos karanténra kötelezettek viszont azok a magyar állampolgárok, akik olyan országból érkeznek Szlovéniába (vagy abban az országban állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedélyük van), mely ország még nem szerepel Szlovénia biztonságosnak nyilvánított országlistáján.

 

 

Görögország
Május és Szeptember között érdemes ellátogatni, hiszen ekkor a hőmérséklet 30-33 fok.
A partvidék és a szigetek éghajlata mediterrán. Az országban tavasztól kora őszig rendkívül tiszta a levegő és száraz.

Görögország Európa „paradicsoma” mind a turisták, mind az üdülni vágyók számára. A görög szigetvilágát nagyon változatos, a türkizkék tenger jellemzi.

Görögország hivatalos fizetőeszköze az euro.
Felhívjuk a Görögországba utazók figyelmét, hogy 2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.
Magyarország nem szerepel az említett listán, így, aki Magyarországról érkezik csak szúrópróbaszerű ellenőrzésre számíthat, karantén intézkedésre csak pozitív teszt esetén kerül sor.

 

Törökország 
A szezon májustól szeptember közepéig tart, ekkora hőmérséklet 25-30 fok között van.
Törökország régiónak éghajlata igen változatos. 

A mindennapokban úgyis lehet hivatkozni a Török Riviérára, mint a türkiz partra, a Földközi-tenger kék vizére utalva. A partszakasz zsúfolt az üdülőhelyektől, nyaranként az országba érkező turisták jelentős része ezért pihen ezen a területen. A mediterrán környezet miatt.

Törökország hivatalos fizetőeszköze a török líra
A belépésre jogosult külföldieknek ezek után nem kell kéthetes házi karanténba vonulniuk. Őket – a török állampolgárokkal azonos módon – belépéskor a török hatóságok által előírt kötelező egészségügyi vizsgálatoknak vetik alá, indokoltság (megbetegedésre utaló tünetek) esetén ingyenes PCR-tesztet végeznek, és az ezzel kapcsolatos teendőket az Egészségügyi Minisztérium határozza meg.
A magyar állampolgárok, valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is  Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.

 

Albánia
Az ország belső magashegyvidékeinek éghajlata kontinentális, alacsony téli és nyári átlaghőmérséklet, illetve magas évi csapadékmennyiség jellemzi. Az alacsonyan fekvő tengerparti sáv éghajlata mediterrán, a telek enyhék és csapadékosak, míg a nyarakat magas levegő-páratartalom és magas átlaghőmérséklet jellemzi.

Albánia, mint utazási helyszín ma már egy teljesen jó döntés. Sőt! Pazar döntés! A vakáció és a pihenés teljesen új dimenzióját képes megmutatni. Hangulatos, még nem teljesen felfedezett, sajátos hangulatú ország.

Albánia hivatalos fizetőeszköze az Albán lek (ALL).
A magyar állampolgárok nyugodtan beutazhatnak az országba érvényes személyigazolvány vagy útlevél felmutatásával.
A magyar állampolgárok, valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is  Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.

 

Spanyolország 
A főszezon júniustól szeptember közepéig tart, a szezonban a  hőmérséklet 28-33 fok, ebben az időszakban számítani kell az esős időre is.

Az ibériai félszigetből Spanyolország 3150 km tengerpartot mondhat magáénak. A keleti és déli part a Földközi tenger medencéjében, illetve Gibraltártól keletre az Atlanti óceán partjainál igazi vízi paradicsom. Nem beszélve még akkor az ország gyönyörű szigeteiről. Spanyolország legszebb partjai: Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Costa del Sol, Baleár szigetek, Kanári-szigetek

Spanyolország hivatalos fizetőeszköze az euro.
Magyar állampolgár korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhat Spanyolországba, azonban a testhőmérsékletét bármikor ellenőrizhetik a spanyol hatóságok.
A magyar állampolgárok, valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is  Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak.

 

Olaszország
A legmelegebb júniustól szeptember végéig van, ebben az időszakban a hőmérséklet 28-31 fok között mozog.
A nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe.

Olaszország természeti adottságai változatosak, északon az Alpok, nyugaton a Tirrén tenger, délen a Földközi és a Jón tenger, keletről az Adriai tenger határolja. A hegyek között gyönyörű, kristálytiszta vizű tavakat találunk, a környező tengereken pedig számos kisebb-nagyobb sziget vár felfedezésre.
Olaszország egész évben látogatható, hiszen télen a síelés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek, nyaranta pedig a változatos tengerpartok egyikén pihenhetünk. Gyönyörű, történelmi emlékek ezreit felsorakoztató városai minden évszakban várják a turistákat.

Olaszország hivatalos fizetőeszköze az euro.
Magyar állampolgár korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhat Olaszországba, azonban a testhőmérsékletét bármikor ellenőrizhetik az olasz hatóságok.
A magyar állampolgárok, valamint más ország állampolgárságával rendelkező családtagjaik is  Magyarországra korlátozás nélkül beutazhatnak. Felhívjuk a Pugliába, Szardínia szigetére és Szicíliára utazók figyelmét, hogy a régióba belépés előtt adatlapot kell kitölteniük

 

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!