Csúcs napok

Ft-tól/fő 169.100
Időpont: 2021.08.05 - 08.10
Legjobb ár: 169.100 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.05 - 08.10
További árak és időpontok

Tartson velünk a Csúcs napok utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 169.100 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Fotózás Európa legmagasabb kilátóján: 3842 m
?  A Dolomitok híres csúcsai, elbűvölő tavai
?  Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
?  Sherlock Holmes vízesés Svájcban

"Hiába voltam már többször, mindig ámulatba ejtenek a Dolomitok színes hegyóriasai, a Matterhorn magasztos tömbje és a Mont Blanc tekintélyt parancsoló vonulata."
Dr. Karancsi Zoltán - Földrajz szakos egyetemi tanár

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - MILLSTÄTTERSEE

Reggeli indulás. Az M7-en haladva hagyjuk el hazánkat, majd Szlovénia érintésével utazunk Ausztriába. Az első érdekesség, amit megtekintünk, a hegyek közé ékelődött Millstättersee, mely a karintiai tóvidék egyik látványos tagja. Megállunk Millstätt városában a tóparton. Felsétálunk a környék legszebb templomához. A templomban található freskónak különle­ges története van, melyet elmesél idegenvezetőnk is. A temp­lom közelében található egy ,,ezeréves" hársfa is. Visszasétálva, lemegyünk a tópartra, mely kellemes hangulatot áraszt. A városka igazi osztrák gyöngyszem. Ezt követően Osttirolon haladva folytatjuk utunkat, így érjük el a szállásunkat, ahol vacsora is vár bennünket.

2. NAP: DOLOMITOK - OLASZ-ALPOK

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. A nap során átszeljük a Dolomitokat, mely nem egy összefüggő vonulat, hanem több hegycsoportból áll. Az első úti célunk a Misurina-tó lesz, mely 1.745 m magasan található. Ekkor több programból is lehet választani. Aki akarja, körbe tudja sétálni a smaragdzöld tavat, miközben lefényképezheti a híres Drei Zinnen csúcsokat is, vagy a buszunkkal felmegyünk egészen a Drei Zinnen csúcsok közelébe, ahol még túrázási lehetőség is lesz. (Javasolt túrázásra alkalmas ruházat.) Aki ezt a programot választja, felűről látja a Dolomitok legszebb vonulatait, völgyeit és a túra végén egészen közelről fényképezheti a Drei Zinnen csúcsait. A következő meg­állónk a régió legismertebb síközpontja, Cortina d'Ampezzo. Séta a központban. Látni fogjuk, hogy nem véletlenül adott otthont ez az elegáns kisváros a VII. Téli Olimpiának. A cortinai nézelődés után folytatjuk utunkat a több ezer méter magas elbűvölő sziklák ölelésében. Délután hagyjuk el az Alpok olaszországi szakaszát, mely az UNESCO Világörökségei közt is szerepel. Folytatjuk utun­kat Milánó közelében lévő szállásunkhoz.

3. NAP: MATTERHORN - SVÁJCI-ALPOK

Délelőtt a Lago Maggiore-tó mellett utazva megyünk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városkánál az autók és buszok számára befejeződik a közlekedés. Innen vonattal folytatjuk utunkat. Zermatt bűbájos városában szállunk le róla, és már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad bennünket. Sokak szerint Európa leg­szebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es csúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az idő­járás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgyakat vásá­rolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz, mellyel folytatjuk utunkat svájci szálláshelyünkre (2 éj).

4. NAP: MONT-BLANC - FRANCIA-ALPOK

Aki akar, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétál­hat, kirándulhat. Ha azonban látni szeretnék Európa legma­gasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a garantált fakultatív kirándulásra. Busszal megyünk Svájcból Franciaországba, az 1.030 m magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix város­kába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-hez. Két szakaszban megy fel a libegő. Az első felvonó közel 2.500 m magasra visz fel. Itt átszállunk egy másik kabinba, mely a kilá­tóig repít bennünket. Fentről jó idő esetén teljes pompájá­ban láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, a fenséges 4.810 m-es Mont-Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként emelkedik előttünk. Tiszta időben nemcsak a ,,Fehér Hegy" (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, hanem a Francia- és a Svájci-Alpok számos csúcsában tudunk gyönyör­ködni. Fent több terasz biztosítja, hogy a környező hegyeket jó körülmények közt tudjuk megörökíteni fényképezőgépünk­kel. Két éve alakítottak ki egy újabb látványos kilátóhelyet. Megfelelő meleg öltözet javasolt. Leérkezve a hegyről van lehe­tőség körbenézni a népszerű üdülővárosban. Aki nem akar fel­vonózni, ez idő alatt sétálhat Chamonixban, onnan is látszik néhány hófödte csúcs és gleccser. Fakultatív Chamonix - Mont Blanc kirándulás: 25 EUR + 67 EUR felvonóköltség. Ez utóbbi összeg (67 EUR) csak azokra vonatkozik, akik fel akarnak menni a kilátóhoz. Rossz idő esetén előfordulhat, hogy a felvonó nem működik. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC - MEIRINGEN - AUSZTRIA

Reggeli után a Berni-Alpok vonulatai közt haladva folytat­juk nézelődésünket Svájcban. Mesés a látvány. Havas hegy­csúcsok, zöldellő hegyoldalak legelésző tehenekkel és a völgyben kanyargó folyó. Ez csúcs! A déli órákban egy csodaszép kisvárosba, Meiringenbe érkezünk. Itt a több mint 100 éves fogaskerekűvel megyünk fel a város fölött található nagyon látványos Reichenbach-vízeséshez. Ez arról nevezetes, hogy a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes itt vesztette életét. Emléktábla és a városban múzeum is utal erre. A fogaskerekű a vízesés középső szakaszáig visz bennünket. Akinek kedve van, felgyalogolhat a vízesés felső szakaszához is. Meiringent és Svájcot elhagyva, Ausztriába érve, 2-3.000 m magas csúcsok közt haladva, estére érkezünk meg tiroli szállásunkra.

6. NAP: ST. WOLFGANG - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Az Osztrák-Alpok hegyei között kanyarog utunk, és így érjük el Salzkammergut egyik legszebb fekvésű városát. Rövid város­nézést tartunk St. Wolfgangban. 2.000 m feletti hegyek öve­zik a festői üdülővárost. Séta a tóparton és a belvárosban. Megtekintjük a Főtéren lévő templomot, melyben Pacher mes­ter legszebb szárnyasoltára található. Ezen kívül a tópart és a belváros is kellemes élményt nyújt. Folytatva utunkat az esti órákban érkezünk Magyarországra. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszálló utasainkat visszatransz­feráljuk a felszállási helyükre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 8:10
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 8:20

x Csúcs napok

Csúcs napok utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Chamonix - Mont Blanc (felvonójegy nélkül)25 EUR 0 Ft fő
  2. Chamonix+ felvonó Mont Blanc 25 EUR+ 67 EUR 0 Ft fő
  3. Egyágyas szoba felára 52.000 Ft fő
  4. Fakultatív vacsora 30.000 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium 6.600 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard 4.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141161
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Csúcs napok

Csúcs napok

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 141161

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csúcs napok

Csúcs napok

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 141161

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!