Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Ft-tól/fő 349.500
Időpont: 2021.08.05 - 08.14
Legjobb ár: 349.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.05 - 08.14
További árak és időpontok

Tartson velünk a Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 349.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  3 skandináv fővárosban városnézés
?  Hajózás a hegyekk el körbeölelt fjordokon
?  Több tucat vízesés érdekes sziklák
?  Különleges természeti környezet

"Elképzelhetelennek tűnt felmászni az oslói Operaház hófehér márvány oldalán a legtetejéig... Megcsináltuk! Előttünk feküdt a fjord és a modern város."
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - AUSZTRIA - NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához. Ez egy különle­ges klasszicista épület a Dunapart közelében egy dombon, ahol megtekinthetjük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szál­lás, fakultatív vacsora.

2. NAP: HAMBURG - LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belvá­ros... Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos város­nézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Thomas Mann által híressé vált Buddenbrook-házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás.

3. NAP: R?DBY - KOPPENHÁGA - SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-R?dby között. Dániai szigeteket érintve haladunk átlósan keresztül az országon. A déli órákban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban gyalogos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, városháza, Str?get a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert ,,Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Reggel továbbutazunk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van az óváros, a Királyi palota, és a Koronázó templom. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekintheti ezeket. Impozáns látvány a tengerpartra épí­tett Városháza is. Folytatva a városnézésünket ellátogatunk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadás­nak helyet adó épületet, majd a piacteret és a sétálóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Itt őrzik II. Gusztáv Adolf fenséges hajóját, amely 335 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg. Szállásunk a város közelében lesz.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőer­dőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei láthatóak. A szomszédos hajómúzeum a vikingkorba vezet vissza bennünket. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern freskókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épület előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt köve­tően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA - FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhetünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesések száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leghosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehetőség nyílik fakul­tatív programként 2 órás mesés hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szervezik a hajókirán­dulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg vízesést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a program. Fakultatív fjordi hajózás: 19.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést láthatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD - BERGEN

Ez a nap a vízesések napja. Reggeli után elindulva hamarosan megérkezünk a szép Twindefoss vízeséshez. Ezt követően egy kis kitérővel felkeressük Norvégia egyik legismertebb víz­esését, a Voringfoss vízesést. Visszatérve a főútvonalunkhoz hamarosan a káprázatos szépségű Hardanger-fjord mentén haladva gyönyörködhetünk a tájban (fotószünet is lesz). Kicsit hosszabb időre megállunk a különleges Steinsdalfossen víz­esésnél, ahol a leomló vízfüggöny mögé is besétálhatunk. A dél­utáni órákban érkezünk meg a festői fekvésű nyugat-norvégiai Bergenbe. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot, illetve a siklóvasúttal felmehetnek egy remek panorámát nyújtó kilátópontra. A város bőven nyújt lehetőséget a szabadidő eltöltésére. Vacsora után a központi fekvésű szálláshelyről kellemes esti sétára lehet indulni.

8. NAP: BERGEN - BEHAJÓZÁS

Reggel folytatjuk a nézelődést Bergenben. Délelőtt az óvá­ros még nem látott hangulatos részeit keressük fel, illetve a szabadidő alatt emléktárgyakat is lehet vásárolni. A déli órák­ban megyünk ki a kikötőbe, ahonnan a kora délutáni órákban indul az óceánjáró hajónk. A tengerpart mentén, csodás fjor­dokat látva, haladunk Stavangerig. Útközben a hajó fedélzeté­ről mesés fotók készíthetőek. Stavangerben is kikötünk (nem szállunk ki), majd tovább haladunk déli irányba. Éjszakai szál­lás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) - JELLING - NÉMETORSZÁG

Az Atlanti-óceánon haladunk a kb. 10 szintes tengerjáró hajó­val (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli még a fedélzeten. Dániába kikötésünk után, Jelling felé folytatjuk utunkat és megállunk egy különleges látványosságnál. Régi viking írású köveket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Ezt köve­tően a repülős utasainkat elvisszük a hamburgi repülőtérre. Buszos utasaink folytatják útjukat Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG - BUDAPEST

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérke­zés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas felár (hajókon nem lehetséges) 87.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora 75.000 Ft fő
  3. Fakultatív vacsora (a hajón) 15.000 Ft fő
  4. Kétágyas kabin felár (/fő) 18.000 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium 11.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard 7.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141162
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 141162

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten

Norvégia, Körutazás Norvégiában

Útazonosító: 141162

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!