Hegyek vonzásában

Ft-tól/fő 206.500
Időpont: 2021.07.10 - 07.15
Legjobb ár: 206.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.07.10 - 07.15
További árak és időpontok

Tartson velünk a Hegyek vonzásában utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 206.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Túrázás St. Moritzban, a téli olimpia helyszínén
?  Svájcban ingyenesen használható felvonók
?  Utazás a Bernina-expresszel mesés tájon
?  A világ legnagyobb belül járható keresztje

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SEISENBERGKLAMM - TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően, uticélunk Salzburg tartományban egy csodaszép szurdok, mely méltó bevezetése a több napos hegyi programunk­nak. Nagy élmény a meredek sziklafalak közötti séta, miköz­ben alattunk hömpölyög a gyors folyású Weissbach-patak. A Seisenbergklamm szurdokban tett programunk után, mely közel 1 órás, folytatjuk utunkat tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS - GERLOS-HÁGÓ - SVÁJC

Mai programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A víz­esést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a töb­biek pedig egy kevésbé megerőltető gyaloglással juthatnak el a vízesés alsó szakaszához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően buszunkkal a Gerlos-hágó híres panorámaútján haladunk, melyet meseszép tájak, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában lát­ható. Ezen a napon is lesz ebédelési lehetőség autópálya pihenő­ben. Délután Tirolon keresztül Svájc irányába folytatjuk utunkat. Az Inn folyó völgyében magas hegyek között visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállásunkig. 3 éjsza­kát töltünk itt egy középkori hangulatú, különleges adottságú kisvárosban St. Moritz közelében. Ekkor lehet választani egy han­gulatos ***-os illetve egy modernebb ****-os szálloda között. A kétfogásos vacsorát azonos étteremben fogyasztjuk el.

3. NAP: ST. MORITZ - BERNINA-EXPRESS - DIAVOLEZZA - ST. MORITZ

Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-expressz panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranoba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vasúti szakaszon gyö­nyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduk­tok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A havasok után Tirano mediterrán városkájának hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az expresszvonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Ezután ismét vonatra szállunk és visszaindu­lunk, de ekkor regionális svájci vonattal utazunk a Bernina-hágó utáni Diavolezza megállóig. Itt felvonóra szállunk (ezt már ingye­nesen használhatjuk), hogy 3.000 m magasságból is körbenéz­hessünk. Ámulatba ejtenek minket a csúcsok sokaságai, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látványa. Kabinos felvonó­val jövünk vissza a völgybe, ahol már vár bennünket az autó­buszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvonózni, tehát jelentős megtakarítást kapnak utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ

Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és a körü­lötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogató­kat a 3-4.000 m-es csúcsok lábainál, a közel 1.800 m magasan fekvő pazar alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szál­loda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát és az alpesi virágokat, szerencsés esetben mormotákat is láthatunk. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan - tiszta időben - fantasztikus élményt nyúj­tanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy sütemény elfogyasztására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy az utolsó szakaszon fogaske­rekű vonattal megy le, vagy gyalog túrázik le a tóhoz az 1 órás hegyi kirándulás keretében. A séta során gyönyörködhetünk az alpesi virágokban és a mesés tájban. Délután a környék legma­gasabb kilátójára indulunk. Ez a Corvatsch, ahová két szakaszban visz fel a nagykabinos felvonó. Fent a 3.303 m magasságban lévő modern kilátóteraszokról varázslatos panorámában lesz részünk. Közelünkben rengeteg 3.000 m-nél magasabb havas csúcs lát­ható. Lefelé jövet a félállomáson kiszállva, fotózási lehetőség 2.700 m-en. A felvonó völgyállomására visszatérve buszra szál­lunk. Rövid utazás után egy érdekes, régi közlekedési eszközre szállunk. Ez a ,,jó öreg" funiculare. Meredek pályán visz fel ben­nünket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC - AUSZTRIA - SERFAUS

Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu nyáron is tipikus tiroli hangulattal várja a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos lif­tek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidő­parkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, melynek végállo­mása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étterembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kel­lemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahon­nan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Sétánk után indulunk tovább tiroli szállásunk felé.

6. NAP: PILLERSEE - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ leg­nagyobb, majd 30 m magas, belsejében járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virá­gok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunk­hoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlé­péssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Tolna, Penny Market parkoló

x Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 39.000 Ft fő
  2. Ingyenes módosítási és lemondási lehetőség 2021. márc. 20-ig 0 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium 6.300 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 4.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141170
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában

Svájc, St. Moritz

Útazonosító: 141170

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Hegyek vonzásában

Hegyek vonzásában

Svájc, St. Moritz

Útazonosító: 141170

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!