Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz)

Ft-tól/fő 227.000
Időpont: 2021.09.19 - 09.27
Legjobb ár: 227.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.19 - 09.27
További árak és időpontok

Tartson velünk a Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 227.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Albánia

Info:

[b] 50 fős luxus kategóriájú autóbusszal

4**** és 3***-os szállodák 2 ágyas szobáiban 

Reggeli és vacsora

1. Albánia a drámai szépségű tájakkal, néprajzi sokféleséggel, rendkívül gazdag históriával - s megannyi egyedi, védett műemlék negyeddel.

2. Két tengerparti szállásról járjuk be a fővárost, az UNESCO világörökségi helyszíneket (Berat, Butrint) - sokat strandolva az Adria- és a Jón-tenger türkizkék, lágyan nyárvégi vizeiben.

 

2021-es dátum és ár tájékoztató jellegű! Várható véglegesítés: 2020. decemberben.

Leiras:

1. nap: A Novi Pazári Szandzsák históriája

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin előtti parkolóból. Utazás az M5 autópályán Szegedig, majd a határ átlépése után Belgrád irányába az E75 pályán. Útközben vázlatos ismertető a XV. századi, al-dunai magyar határvédelmi rendszerről és a Nándorfehérvári diadalról (1456).  A Hogyan alakult ki a Novi Pazari Szandzsák?  kérdés áttekintése, szemelvényekkel ,,Európa beteg embere" az Oszmán - Birodalom XIX. századi eseményeiből. Vázlatos ismertető Novi Pazar (törökül Yeni Pazar, vagyis Új Bazár) néhai- és mai muszlim kultúrájáról, a muhajir menekültekről, s a mai török kapcsolatokról. Koraesti érkezés Novi Pazarba. Vacsora után Gróf Andrássy Gyula, a Berlin Kongresszus (1878) és a néhai osztrák-magyar Novi Pazar (1878 - 1908) idők fakultatív méltatása - egy-két pohár fehér bor mellett... Éj Novi Pazarban.

2. nap: Montenegrón át Durazzo (Durrës) partjaira

Reggeli után városnézés Novi Pazar kicsiny, megmaradt ,,török negyedében". Átlépés a néhai szandzsák (Yeni Pazar sanca?i) montenegrói vidékeire. Rövid szünetek a legszebb magashegységi panorámáknál, szemelvényekkel Crna Gora (Montenegro), a ,,Fekete-hegyek" országa múltjából és természeti szépségeiből. (A határátlépések időtartamától függően rövid városnézési lehetőség Shkodërben - magyarul Szkutariban. Figyelem! Ez a program csak a gyors szerb - montenegroi és montenegroi - albán határátkelések esetén valósítható meg.)  Rövid felkészítés a buszon Albánia festői tájairól, s az előttünk álló csodaszép látnivalókról. Néhány szó Durrës (Durazzo) az Adriai-tenger egyik legrégebbi kikötője múltjáról - jelenéről. Durazzo 449. óta érseki székhely. Alapítói görög gyarmatosítók voltak a Kr. e. VII. században. Epidamnosz néven az antik görög világ egyik legjelentősebb kikötője volt. Dyrrachium az ókori római időkben, a Konstantinápolyba vivő Via Egnatia út nyugati kezdőpontja. Több mint 400 éven át török uralom alatt állt - s 1913-tól 7 éven át ez volt Albánia fővárosa. Ma fejlett kikötő és nyaraló központ, ,,Brindisi és Bari másik partja." (Kétféle fiatal lakossággal: 1. aki már talált munkát Olaszországban; 2. aki most keresi...) Esti bejelentkezés hotelünkbe. Séta lehetőség az Adria partján. Éj Durrësben.

3. nap: Pihenő az Adrián

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Éj Durrësben.

4. nap: Pihenő az Adrián vagy Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Fakultatív kirándulás lehetőség a fővárosba, Tiranába, az idegenvezető és helyi albán házigazdánk vezetésével: Városnézés a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló nagyvárosban: Sheshi Szkanderbég főtér - Ethem bég mecset - Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd városnézésünk folytatása: Régészeti  Múzeum (kívülről) - Parlament - Nemzeti könyvtár és a néhai ,,Olasz negyed". A kirándulás során két korszak eseményeit ismerhetjük meg részletesebben - két meghatározó személy életén keresztül. 1.Szkander bég (1405-1468), a II. Murad szultánnal szembeforduló albán kormányzó élete és kora. 2.I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) élete és kora - az olasz befolyás akkori - és mai jegyei. Néhány szó Apponyi Géraldine királyné (1915-2002), "Magyarország Fehér Rózsája" életéről. Délutáni visszaérkezés a hotelbe. (Minimum létszám: 30 fő. Részvételi díj: 20,-EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba) Éj Durrësben.

5. nap: Az UNESCO világörökségi Berat és a szépséges Albán-Riviéra

Reggeli után elutazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló ,,élő skanzen" az ország legszebb műemléképületeinek otthona. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset - Ólom mecset - Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szetháromság-templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Délutáni továbbutazás a Jón-tenger partvidékére, az Albán-Riviérára. Menet közben kísérlet a Riviéra, népszerű nevén csak Bregu különleges látnivalóinak felsorolására. Megérkezés Sarandë-be, ,,az Albán-Riviéra fővárosába" este. Éj Sarandëben.

6. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség az UNESCO világörökségi Butrintba. A Kr.e. XII. században attikai és korinthoszi görög telepesek által város a Magna Graecia (Szicília) felé irányuló hajóforgalom egyik legfontosabb csomópontjává vált. A római időkben Buthrotum néven virágzó kikötőként élt tovább - majd Velencei Köztársaság iskiemelt stratégiai helyszínként kezelte. Az ásatási területen így egymás ,,hegyén-hátán" tekinthetőek meg az ókori görög, római, bizánci, velencei és oszmán kori műemlékek. Visszaérkezés a hotelbe a koraesti órákban. (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 20,-EUR/fő + csónak költség.) Éj Sarandëben.

7. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján. Fakultatív kirándulási lehetőség a Llogara-hágóhoz (1.027 m) az idegen-vezető részvételével: Az egész napos utazás tengerparti állomásai: 1. Porto Palermo szigetre épült velencei erődje; 2. Llogara Nemzeti Park fenyvesei; 3. Himarë strandja (kiépített); 4.Gjipe kanyon és Gjipe partszakasz (kiépítetlen). (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 18,-EUR/fő)  Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Éj Sarandëben.

8. nap: A kicsiny Észak-Macedón Köztársaság

Korai reggeli - majd hazautazásunk megkezdése a Himarë  - Vlorë - Ohrid - Szkopje útvonalon, 2-3 óránkénti rövid pihenőkkel, egy határátlépéssel. Utazás közben ismertető az Észak-Macedón Köztársaság természeti viszonyairól, az ősi falvak, ortodox kolostorok és a legjobb szőlők kicsiny államáról - illetve arról, hogy Görögország miért nem ismerte / ismeri el máig sem az országocska nevét. Miért nincs köze a mai államocskának az ókori Makedóniához, illetve Nagy Sándorhoz és a makedón uralkodókhoz? - a kérdés körbejárása... Esti érkezés Szkopjébe. Éj Szkopjében.

9. nap: Pannónia hazavár

Reggeli után fővárosnézés, helyi házigazdánk irányításával: Daud Pasa fürdője - Musztafa Pasa komplexum - Óratorony - Kőhíd - Terézanya emlékmű és Alexandrosz emlékműve. II. Philipposz és I. Jusztiniánusz császár szobra. Rövid szabadidő és vásárlás a Török bazárban, majd hazaindulás. Utazás autópályán rövid megállókkal. A magyarországi szakaszon utazás az M5 autópályán. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.  

A programok és a szálloda változtatásának a jogát irodánk fenntartja! 

 

Programok:

Fakultatív kirándulások és belépők (Min. 30 fő résztvevő esetén)

- Fakultatív kirándulás a fővárosba, Tiranába kb: 20 EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba.

- Fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi Butrintba kb: 20 EUR/fő + csónak költség

- Fakultatív kirándulás a Llogara-hágóhoz kb: 18 EUR/fő 

  A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt.  

További információk 2:

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert 

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

x Két tenger festői országa - Albánia  (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
a részvételi díjat autóbuszos utazássala szállást 4* és 3*-os szállodák 2 ágyas szobáiban, Albániában 4*-os elhelyezéssela félpanziós ellátást (reggeli és  vacsora, italok nélkül)

Az ár nem tartalmazza:
a fakultatív kirándulások és belépők árait (min. 30 fő résztvevő esetén)kb. 58 EUR/főaz útlemondási biztosítást1,5%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár59 500 FtBelépők   (helyben fizetendő)kb. 23 EUR/főBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 540 Ft/fő/nap- Extra: 710 Ft/fő/nap- Exclusive: 910 Ft/fő/nap

Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Az ár tartalmazza:
a részvételi díjat autóbuszos utazássala szállást 4* és 3*-os szállodák 2 ágyas szobáiban, Albániában 4*-os elhelyezéssela félpanziós ellátást (reggeli és  vacsora, italok nélkül)

Az ár nem tartalmazza:
a fakultatív kirándulások és belépők árait (min. 30 fő résztvevő esetén)kb. 58 EUR/főaz útlemondási biztosítást1,5%EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár59 500 FtBelépők   (helyben fizetendő)kb. 23 EUR/főBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 540 Ft/fő/nap- Extra: 710 Ft/fő/nap- Exclusive: 910 Ft/fő/nap


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. BBP Basic biztosítás 4.860 Ft fő
  2. BBP Exclusive biztosítás 81.900 Ft fő
  3. BBP Extra biztosítás 6.390 Ft fő
  4. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144123
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Két tenger festői országa - Albánia  (Autóbusz)

Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz)

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 144123

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Két tenger festői országa - Albánia  (Autóbusz)

Két tenger festői országa - Albánia (Autóbusz)

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 144123

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!