Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Ft-tól/fő 595.000
Időpont: 2021.10.28 - 11.09
Legjobb ár: 595.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.28 - 11.09
További árak és időpontok

Tartson velünk a Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő) utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 595.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 10 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Szudán

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborban

félpanzió, Khantoum-on kívül teljes ellátás, italok nélkül

1. Szudán ókori emlékei csak az egyiptomi műemlékekhez mérhetőek, de némely tekintetben azokon is túltesznek. Kevesen tudják, de Szudánban több piramis található, mint Egyiptomban.

2. Ez az utazás más, mint a többi, mert vendégházakban, táborokban alszunk, felettünk a csillagos ég, körülöttünk a sivatag. Néhány év múlva már szállodák kényelmes, de egyhangú, és semleges világa várja majd az utasokat.

3. Mert Afrikában talán sehol sem ilyen kedvesek és vendégszeretőek a helyi lakosok.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

2021. őszi indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

Leiras:

1-2. nap: Budapest - Kartúm

Elutazás menetrend szerinti járattal átszállással Kartúmba, Szudán fővárosába. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Kartúmban (2 éj). Másnap városnézés a Kék és Fehér-Nílus találkozásánál alapított fővárosban Kartúmban, felkeressük a Nemzeti Múzeum különleges és értékes régészeti kiállítását, valamint a Köztársasági Palota Múzeumát. Csónakba szállva felkeressük a Kék és Fehér-Nílus találkozását. Délután látogatást teszünk Omdurma-ban, ahol megnézzük Mohammaed Ahmed Mahdi mauzóleumát, hagyományos és ajándék üzletekben is gazdag helyi bazárt és a híres péntek délutáni szufi táncot.

Szállás:  Assaha Hotel 3* 

3. nap: Bajuda sivatag - Hkhandag - Dongola - El Seliem

Elhagyva a fővárost kora reggel terepjáróra váltjuk az autóbuszunkkat és a Bajuda sivatagon át az ország közepe felé indulunk. Útközben fotószüneteket tartunk (pl. termeszvárak). Megnézzük a Nílus partján álló, a Mameluk dinasztia időszakában épített Khandag erődöt.  Napi utazás: kb. 530 km. Szállás El Seliem faluban (1 éj).

4. nap: El Seliem - Dongola - Tajab - Sesibi - Soleb  

Napfelkeltekor gyönyörködünk a sivatag szépségében, reggel megnézzük a helyi piacot, majd tovább utazunk. Útközben megállunk egy kávéra egy vendégszerető családnál, majd megérkezünk Sesibi-be. Ezután megnézzük Ekhnaton, Átonnak dedikált templomát Sesibi-ben. Végállomásunk az egyik legszebb, hanem a legszebb egyiptomi templom, a III. Amenhotep által épített temploma Soleb-ben. A napnyuhtát a templom romjai között csodáljuk meg. Szállás tradicionális núbiai vendégházban, a templom közelében (1 éj).

[[galeria]]3476[[/galeria]]


5. nap: Dosha - Sai-sziget - Abri - Kosha  

Napkeltekor készítünk néhány képet a soleb-i Ámon templomról, majd első megállónk Jebel Dosha-ban lesz, III. Tutmozisz sziklakápolnájánál. A következő megállónk Sadengánal lesz, ahol Tiye-nek, III. Amenhotep feleségének a temploma található. Sadenga temetőjében találkozunk először vályog piramisokkal. A Sai-szigetre csónakkal jutunk el, megtekintjük a város vályogtéglás házait, erődjét. A XVI. században épült erődben, a korábbi korok hasznosnak vélt építőanyagait, hieroglifákkal ellátott kőtömböket, keresztény templomok köveit mind felhasználták. Átkelünk a Níluson Abrinál. Az idő függvényében este meglátogatunk egy helyi énekest is Koshaban. Szállás Abri-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

6. nap: Abri  - Harmadik-zuhatag - Tombos   

Reggeli után megnézzük a helyi piacot. Innen folytatjuk az utunkat Tombos felé. Rövid megállót teszünk Koyeka faluban egy muszlim szent ember sírjánál. Az utunk mentén megcsodáljuk a szépen festett és dekorált núbiai házakat. Megnézzük a Nílus Harmadik zuhatagát, és délután érkezünk Tombosba, ahol a szikla faragásokat keressük fel. Napi utazás: kb. 180 km. Szállás Tombus-ban, núbiai stílusú vendégházban (1 éj).

7. nap: Tombos - Kerma - Kawa  

Reggel megnézzük a I. Tutmozisz győzelmi szteléjét, a csodatévő és ,,gyermekszaporító" ledöntött szobrot, majd Kerma-ba utazunk, a közel 4500 éves az egykori kermai uralkodók fővárosába. A régészeti területen megnézzük az agyagtéglákból készült különleges, 19 méter magas defuttát, Kheopsz fáraó piramisa után a második legnagyobb építményt a kontinensen, valamint a múzeum gazdag kiállítása közül a híres 7 fekete fáraó szobát is. A napot Kawa-ban fejezzük be. Szállás sivatagi sátortáborban a Kawa-ban (1 éj). 

8. nap: Kawa - Ó-Dongola - Karima

Reggeli után Ó-Dongolába utazunk a VII-XIV. század közötti keresztény Makuria királyság központjába. A romterületre érkezés után meglátogatjuk a templom és kolostor romokat. A program végeztével a Núbiai sivatagon keresztül jutunk el a szálláshelyünkre Karima közelébe. Szállás núbiai vendégházban (2 éj).   

9. nap:  Karima - Kőerdő - Jebel Barkal

Reggel Kurru-ba látogatunk, ahol piramis alatt található káprázatosan díszített 2 sírkamrát (Tanut Ahami és Kalahata királynő) nézünk meg. A nap végén felkeressük a karimai ,,kőerdőt" is, ahol megkövesedett ősi fák maradványai találhatóak a sivatag homokjában. A Jebel Barkal-i , Ámon és Mut templom megtekintése után, napnyugta előtt felmegyünk a Jebel Barkal 100 méter magas és 200 méter széles homokkő magaslatára, ahonnan gyönyörűen látható a sivatag, a Nílus, és az alattunk elterülő ókori romterület, valamint a piramisok is. 

10. nap: Karima - Nuri piramisok - Bajuda sivatag - Meroe

Reggeli után látogatást teszünk a Karima-i piacon, mely a maga valóságában mutatja meg számunkra a szudáni emberek hétköznapi életét, termékeit és vásárlási szokásait. Átkelve a Níluson felkeressük Nuri piramisait, Szudán legrégebbi ilyen épületeit, Taharqa uralkodó temetkezési helyét. Megnézzük a Gazali-völgyben található keresztény kolostor maradványait is. Keresztülvágunk a Bajuda sivatagon, hogy felkereshessük Szudán leghíresebb látnivalóit, az UNESCO Világörökségi listán szereplő Meroe-i piramisokat. Idő függvényében megállunk egy nomád családnál, és találkozhatunk Hassania nomádokkal is. Szállás komfortos sátortáborban Meroe-ban, a piramisok déli csoportja közelében (1 éj).

11. nap: Meroe - Mussawarat El Sufra - Naga

A délelőtt egy részét Meroeben töltjük. A meroe-i Király Nekropolisz alig néhány kilométerre található a Nílustól. Felkeressük a piramisokat akár gyalogosan, akár teveháton, majd a Nílus partján fekvő egykori királyi város emlékeit látogatjuk meg. Musawwarat El Sufra-ban megnézzük az Elefánt és az Oroszlán templomokat. Ezt követően Nagaban állunk meg, ahol az Apedemak templomot és Oroszlán templomot látogatjuk meg, valamint a közelében található, római hatást magán tükröző Kioszkot keressük fel. Szállás Naga-ban komfortos sátortáborban (1 éj).

12-13. nap: Naga - Hatodik-zuhatag - Kartúm - Budapest

Reggel elhagyva a sivatagot Khartoum felé utazunk. Hajóval felkeressük a Nílus Hatodik-zuhatagát, majd folytatjuk az utunkat. Érkezés után vacsora, majd a menetrendtől függőn transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 13. napon. 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Jebel Barkan és Napatan régió régészeti helyszínei
  • Meroe régészeti terület

További információk:

 

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.  

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

További információk 2:

 

Ismerje meg Szudánt!

x Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Az ár tartalmazza:
nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 195.000 Ft)a szállást helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborbanreggelit és vacsorát Kartúmban, Kartúmon kívül teljes ellátásthelyszíni közlekedést légkondicionált terepjárókkalmegadott programokat és belépőjegyeketnemzeti park belépőketmagyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókat kb. 60 USD/fővízum költsége25 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4% EGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár 105 000 FtBBP biztosítás

Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő) utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Az ár tartalmazza:
nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 195.000 Ft)a szállást helyi 3*+-os szállodákban, kétágyas szobákban, egyszerű núbiai vendégházakban és sátortáborbanreggelit és vacsorát Kartúmban, Kartúmon kívül teljes ellátásthelyszíni közlekedést légkondicionált terepjárókkalmegadott programokat és belépőjegyeketnemzeti park belépőketmagyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókat kb. 60 USD/fővízum költsége25 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4% EGYÉB KÖLTSÉGEKegyágyas felár 105 000 FtBBP biztosítás


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Repülőjegy 195.000 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 1,50 % fő
  3. Vízum díj 25.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 106706
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Szudán

Útazonosító: 106706

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Szudán, Nílus, piramisok és a fekete fáraók sivatagi birodalma (Repülő)

Szudán

Útazonosító: 106706

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!