Várak és barokk kastélyok

Ft-tól/fő 129.500
Időpont: 2020.06.26 - 06.30
Legjobb ár: 129.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.06.26 - 06.30
További árak és időpontok

Tartson velünk a Várak és barokk kastélyok utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 129.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Királyi pompában tündöklő kastélyok
?  Több mint 2 órás hajózás a Dunán
?  Tirol ezüstbányájának különleges világa
?  Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból

"A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad..."
Vendégh Edit - 30 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - DÜRNSTEIN - HAJÓZÁS

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzle-tecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekint­sék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb sza­kaszán az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból. Autóbuszunk itt már vár bennünket és a Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: GOLLING - WERFEN - HELLBRUNN - CHIEMSEE

Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt, aki akar, lépcsőn a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyö­nyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azok­ban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. Leérkezve a várból, folytat­juk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szö­kőkutakat. Ezt követően a ,,Bajor-tengerhez" (Chiemsee) buszo­zunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos - Versailles mintájára épült - barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat a kufsteini belvárosi ****-os szállásunkra.

3. NAP: KUFSTEIN - SCHWAZ - INNSBRUCK

Reggeli után az első programunkat Kufsteinben városnézés­sel kezdjük. Ezt követően felmegyünk a várba, melyben több magyar is raboskodott. Megtekintjük a múzeumot és a vár szo­báit, majd a börtöncellákat, melynek ajtajánál jelzik, mely híres ember raboskodott itt. A várból leérkezve egy kellemes séta után Kufstein város beülős felvonójához megyünk. Több mint 750 m-t emelkedünk fel. (A vár belépője és ez a felvonózás az út részvételi díjában szerepel). A felvonóból kiszállva egy kelle­mes sétát teszünk a hegyen, miközben gyönyörködünk a tájban. Szintén az együléses felvonóval jövünk vissza a városba. (A fel­vonó az áprilisi időpontban nem közlekedik, akkor helyette sza­badprogram Kufsteinben). Buszra szállunk és folytatjuk utunkat egy különlegesség felé. Sóbányát sok országban láthatunk, de mi ezen a napon egy még érdekesebb bányát, egy ezüstbá­nyát keresünk fel. A helyi vezetők elmagyarázzák, hogy töb­bek közt Fuggerek miként bányáztatták ki az ezüstöt és lettek Európa hatalmasságai. Az ezüstbánya után, Tirol fővárosába megyünk, és Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. A sok látványosság között a városközpontban található, Habsburg család által épí­tetett, barokk stílusú kastély (Burg) az egyik legszebb épület. Továbbhaladva a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Városnézésünk után szabadprogram, majd elhagyjuk Innsbruckot és tiroli szál­láshelyünkre buszozunk.

4. NAP: HOCHENSCHWANGAU - NEUSCHWANSTEIN - OBERAMMERGAU - GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó két egymáshoz nagyon közeli mesés, barokk kastélya felé vesszük az irányt. A Hochenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építette, nyári laknak. Lajos itt töltötte gyerekkorának nagy részét. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emel­tette ezt, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendel­kezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A szép kastélyok után Oberammergauban állunk meg leg­közelebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képes­könyv, festett falu házak sora követi egymást. Továbbhaladva Németország legkedveltebb téli üdülőhelyén, ahol téli olimpiát is rendeztek, Garmisch-Partenkirchenben központjában teszünk egy kis sétát. Szállás Kufsteinben ****-os szállodában.

5. NAP: LAXENBURG - BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Ennek fő látványossága a hangulatos park köze­pén található Franzensburg vár. Belső termei igazi kuriózu­mok. A fakazettás mennyezetei, és a magyar koronázási terem különösen érdekes. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyes­halmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30

x Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 28.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora 22.000 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Alap 3.750 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium 5.250 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 131973
Foglalás ↑

Infóvonal

+36 30 474 08 68

Nyitva tartás

H-P:8:30 - 17:00
SZ:8:30 - 12:30
V:Zárva

Iratkozzon fel a Dunatours hírlevelére! Értesüljön időben a legfrissebb utazási akciókról és érdekes hírekről!

A Dunatours munkatársai több mint 30 évnyi utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók álmait

Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Dunatours saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@dunatours.com elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 131973

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 131973

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!